Nieuws

25-10-2016
MELDPUNT VOOR GEMISTE ZWANGERSCHAPSUITKERING GASTOUDER

FNV Zelfstandigen is eind vorige maand een meldpunt gestart voor zelfstandigen die tussen 2004 en 2008 zwanger waren en toen geen zwangerschapsuitkering hebben ontvangen. Ook gastouders kunnen zich hier melden. 
Het kabinet besloot in 2004 dat het recht op een zwangerschapsuitkering voor zzp’ers kwam te vervallen, maar voerde het in 2008 toch weer in. Een lid van FNV Zelfstandigen dat in de tussenliggende tijd zwanger was geweest en geen uitkering had gekregen, stapte toen naar de rechter omdat ze vond dat ze nu alsnog recht had op de uitkering. De eis van het FNV-lid werd aanvankelijk afgewezen, maar eind vorige maand gaf de rechtbank in Midden-Nederland haar toch gelijk. FNV Zelfstandigen- directeur Josien van Breda reageerde verheugd: ‘Hiermee ligt de weg open voor alle vrouwelijke zzp’ers die in deze periode bevallen zijn om alsnog een uitkering aan te vragen en ik spoor ze dan ook aan om dit te doen.’

Meldpunt
Zzp’ers die lid zijn van FNV Zelfstandigen, waaronder wellicht ook gastouders, kunnen zich inmiddels melden bij het Meldpunt zwangerschaps- en bevallingsuitkering. De FNV bundelt alle meldingen die hier binnenkomen en dient een gezamenlijke aanvraag in. Maar men moet er volgens het meldpunt wel rekening mee houden dat het UWV nog in hoger beroep kan gaan, en dat het nog niet duidelijk is of en vanaf wanneer nieuwe aanvragen ingediend kunnen worden.

Geen lid
Ook zzp’ers die geen lid zijn kunnen zich melden. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de vorderingen van FNV, maar kunnen niet mee in de gezamenlijke aanvraag. Zij zullen dus, zodra het mogelijk is, een eigen aanvraag in moeten dienen.

Bron: Kinderopvangtotaal
OPEN GASTOUDERROUTE
Zaterdag 25 juni van 10:00 uur tot 13:00 uur
houdt Match Gastouderbureau een Open Gastouderroute voor de gastouderopvang in Zaltbommel en gemeente Maasdriel.
Wil je graag onderzoeken of gastouderopvang iets voor jouw kind is? Je bent van harte welkom bij een van de deelnemende gastouders!                                 
De geopende locaties zijn:
* Zaltbommel    Antoinet, Vergtweg 37

* Zaltbommel    Lichelle (nanny) Vergtweg 37

* Zaltbommel    Sabine, Fiep Westendorplaan 194

* Velddriel        Marian, Deken Wehmeijerhof 19

* Kerkdriel        Patty, Kastanjestraat 11

* Alem              Rieky, Meerenstraat 7A10 december 2015 - Goed nieuws: Nu het Belastingplan zo goed als zeker door de Eerste Kamer komt, krijgt de kinderopvang vanaf 2017 niet 100 maar 200 miljoen extra! -  Marianne Velsink

Nu het Belastingplan ook in de Eerste Kamer op een meerderheid afstevent, kan de kinderopvangbranche in 2017 rekenen op een extra investering van 200 miljoen euro. Dat is twee keer meer dan waar eerder over is gesproken.
Dit goede nieuws meldt Brancheorganisatie Kinderopvang op haar website. In de onderhandelingen rond het Belastingplan 2016 werd gesproken over een budget van 100 miljoen euro extra voor kinderopvang. Vanwege de vertraging kan dit bedrag niet meer in 2016 worden ingezet. De tabellen van de kinderopvangtoeslag 2016 zijn namelijk al aangepast. Deze 100 miljoen euro komt daarom bovenop de al beloofde 100 miljoen euro in 2017.
Kinderopvang goedkoper                                                                                             
Bovenop de structurele bijdrage van 290 miljoen euro voor kinderopvangtoeslag en 60 miljoen euro voor peuters komt de investering in 2017 uit op 490 miljoen euro. De verwachting is dat kinderopvang vanaf 2017 weer goedkoper voor ouders wordt. In 2016 gaan gezinnen er ook al flink op vooruit. Het toeslagpercentage voor alle ouders gaat volgend jaar met 5,8 procent omhoog. Dat komt neer op ongeveer 100 euro per maand per gezin.
Eerder werd gesproken over 100 miljoen euro extra voor de kinderopvang in 2017. Met dat bedrag was de branche ook al erg blij.
Stabilisatie kinderopvang                                                                            
Brancheorganisatie Kinderopvang ziet een erkenning van de jarenlange inzet van de sector om de eerdere bezuinigingen terug te draaien. Als de 100 miljoen euro investering in 2014 in kinderopvangtoeslag wordt meegeteld, komt het totale bedrag dat is geïnvesteerd in kinderopvang uit op 650 miljoen euro. Brancheorganisatie Kinderopvang hoopt dat dit geld en het herstel van de totale economie een impuls zijn voor verdere stabilisatie van de kinderopvangsector. Hoewel de toekomst er gunstig uitziet, is de financiële situatie van veel ondernemers nog steeds precair. Het zal volgens de Brancheorganisatie nog jaren duren voor de kinderopvangsector op een financieel gezond niveau komt.

inschrijven vraagouders
inschrijven gastouders
contact